Åderbråck

Konsultation

Innan vi bestämmer vilken behandlingsmetod som är lämplig mot just dina åderbråck, genomför kärlkirurgen en klinisk bedömning och en förundersökningen med hjälp av ultraljud.

Boka konsultation

Första steget mot ben utan åderbråck är att boka en konsultation med någon av våra duktiga kärlkirurger på en av våra 16 åderbråckskliniker i Sverige. Bor du mer än en timme från närmaste klinik kan vi erbjuda en online konsultation. Innan vi bestämmer vilken behandlingsmetod som är lämpligast mot just dina åderbråck genomför kärlkirurgen en klinisk bedömning och en förundersökning med ultraljud på din konsultation.

Konsultationsprocess

Första steget på din resa mot friskare ben börjar med en omfattande konsultation på en av våra kliniker. Under sakkunnig ledning av våra kärlkirurger kommer du att uppleva en sömlös process som inte bara fastställer grundorsaken till dina åderbråck utan också banar väg för en skräddarsydd behandlingsplan.

Vår konsultationsprocess inkluderar en Duplex Ultrasound Scan, ett icke-invasivt men mycket effektivt diagnostiskt verktyg. Denna avancerade teknik gör det möjligt för våra skickliga kärlkirurger att gå på djupet med de underliggande problemen med dina åderbråck och säkerställa en diagnos som är både korrekt och grundlig.

Under din konsultation är du inte bara en patient utan en aktiv deltagare i din vård. Vi uppmuntrar dig att prata öppet med vår kärlkirurg, som kommer att svara på alla dina frågor och funderingar. Det här är din möjlighet att få klarhet i och känna dig trygg med ditt tillstånd och de potentiella behandlingsvägarna.

Efter diagnosen kommer vi att förse dig med en detaljerad behandlingsplan. Denna plan är inte bara skräddarsydd efter dina specifika behov utan också transparent prissatt. Vi tror på tydlig, fast prissättning, vilket säkerställer att du är fullt informerad om de kostnader som är involverade utan dolda överraskningar.

Att boka en konsultation hos oss är det första steget mot en effektiv och långvarig lindring av åderbråck. Lita på vår expertis och vårt engagemang för din hälsa och komfort. Låt oss vägleda dig mot en behandlingsresa som är lika betryggande som den är framgångsrik.

Vad är en duplex ultraljudsundersökning?

En duplex ultraljudsundersökning är en icke-invasiv diagnostisk procedur som används i stor utsträckning vid bedömning av åderbråck. Den kombinerar två former av ultraljud: traditionellt ultraljud och dopplerultraljud.

Traditionellt ultraljud använder högfrekventa ljudvågor för att skapa bilder av strukturer i din kropp, vilket avslöjar strukturen i dina vener. Doppler-ultraljud är å andra sidan skickligt på att visualisera blodflödet i venerna. Genom att kombinera dessa två tekniker ger ett duplexultraljud en heltäckande bild, både av venernas fysiska utseende och blodflödesmönstret i dem.

Denna detaljerade inblick gör det möjligt för specialister att noggrant diagnostisera tillstånd som åderbråck och identifiera inte bara deras närvaro utan också de underliggande orsakerna. Det är ett avgörande steg för att kunna ta fram en effektiv behandlingsplan som är skräddarsydd för varje patients individuella behov. Den här undersökningen är smärtfri och säker och innebär ingen strålningsexponering, vilket gör den till en föredragen metod för kärlbedömning.

Förberedelser inför konsultationen

En duplex ultraljudsundersökning för åderbråck är enkel och kräver inga omfattande förberedelser. Det finns dock några viktiga saker som du bör tänka på för att säkerställa att konsultationen blir så effektiv och informativ som möjligt:

  1. Medicinsk historia och dokument: Ta med dig alla relevanta medicinska journaler, tidigare testresultat och en lista över de mediciner du tar för närvarande. Detta inkluderar receptfria läkemedel, växtbaserade kosttillskott och receptbelagda läkemedel.
  2. Bekväma kläder: Det är lämpligt att bära löst sittande, bekväma kläder. Detta gör det lättare för kärlspecialisten att komma åt de områden som behöver undersökas.
  3. Lista över symtom: Förbered en lista över alla symtom som du har upplevt, inklusive smärta, svullnad eller förändringar i huden runt benen. Notera hur länge du har upplevt dessa symtom och eventuella faktorer som förvärrar dem.
  4. Frågor och funderingar: Skriv ner alla frågor eller funderingar som du har om åderbråck, undersökningen eller möjliga behandlingar. På så sätt kan du vara säker på att du inte glömmer att ta upp några viktiga punkter under konsultationen.
  5. Undvik lotioner eller krämer: På undersökningsdagen ska du undvika att smörja in benen med lotion eller kräm, eftersom det kan störa ultraljudets förmåga att ge tydliga bilder.
  6. Planera för tid: Se till att du har tillräckligt med tid för konsultationen och undersökningen. Själva undersökningen tar kanske inte så lång tid, men diskussioner före och efter undersökningen kan förlänga den totala tiden för ditt besök.

Efter konsultationen

Efter din konsultation kommer våra kärlspecialister att presentera en personlig behandlingsplan för dig. Denna plan är noggrant utformad för att tillgodose dina specifika behov och svårighetsgraden av dina åderbråck. Det är viktigt att notera att den här planen är ett icke-bindande erbjudande. Det betyder att du har friheten att överväga dina alternativ utan någon omedelbar skyldighet att gå vidare.

Vi uppmuntrar dig att ta den tid du behöver för att granska behandlingsplanen. Du får gärna diskutera den med din familj eller söka en andra åsikt om du vill. Vi tror på att fatta välgrundade beslut och vårt team finns till hands för att svara på eventuella ytterligare frågor eller funderingar som du kan ha.

När du har gått igenom din behandlingsplan och bestämt dig för att gå vidare är nästa steg att boka din behandlingstid. Schemaläggningen är flexibel och vi strävar efter att tillgodose dina önskemål så att processen blir så bekväm och stressfri som möjligt.Kom ihåg att vårt engagemang för din vård fortsätter efter konsultationen. Vi är fast beslutna att stödja dig under hela din resa mot friskare vener och bättre välbefinnande.

Konsultationens längd

Din konsultation kommer att vara både grundlig och effektiv och tar vanligtvis cirka 20 minuter. Under den tiden kommer våra erfarna kärlspecialister att genomföra en omfattande duplex ultraljudsundersökning och diskutera din sjukdomshistoria. Denna tid säkerställer att vi kan göra en korrekt bedömning av ditt tillstånd, svara på dina frågor och ta fram en lämplig behandlingsplan, allt inom en tidsram som respekterar ditt hektiska schema. Du kan vara säker på att dessa 20 minuter är en viktig investering i din hälsa och ger dig de viktigaste insikterna och den vård som behövs för din resa mot bättre venhälsa.

Vanliga frågor

Hitta svar på alla dina frågor före konsultationen.
Vad händer under en åderbråckskonsultation?
keyboard_arrow_down
Under konsultationen kommer en kärlspecialist att granska din sjukdomshistoria, genomföra en fysisk undersökning och utföra en Duplex Ultrasound Scan. Denna skanning hjälper till att diagnostisera omfattningen och svårighetsgraden av dina åderbråck. Specialisten kommer också att diskutera eventuella symtom som du upplever och ta itu med dina frågor eller funderingar.
Hur ska jag förbereda mig inför min konsultation om åderbråck?
keyboard_arrow_down
Bär löst sittande, bekväma kläder eftersom specialisten måste komma åt området där åderbråcken finns. Ta med en lista över alla mediciner du tar och en journal över din sjukdomshistoria. Det är också bra att ha en lista med frågor eller problem som du vill diskutera med specialisten.
Kommer jag att få en behandlingsplan under min första konsultation?
keyboard_arrow_down
Ja, efter att ha bedömt ditt tillstånd genom Duplex Ultrasound Scan och diskussion, kommer specialisten att ge dig en personlig behandlingsplan. Denna plan kommer att beskriva rekommenderade behandlingsalternativ, de förväntade resultaten och en uppdelning av kostnaderna.
Är konsultationen och behandlingsplanen bindande?
keyboard_arrow_down
Nej, konsultationen och behandlingsplanen är inte bindande. De är avsedda att informera dig om ditt tillstånd och de rekommenderade behandlingsalternativen. Du har friheten att överväga planen, söka en andra åsikt och i din egen tid besluta om du vill fortsätta med behandlingen.
Hur lång tid tar konsultationen?
keyboard_arrow_down
En konsultation tar normalt cirka 20 minuter. Det är tillräckligt för att utföra de nödvändiga undersökningarna, ha en detaljerad diskussion och ta fram en preliminär behandlingsplan, så att ditt besök blir både omfattande och tidseffektivt.
Boka en konsultation
Vi är redo att hjälpa dig med dina åderbråck.
Få vår broschyr

Ladda ner din gratis broschyr nu och säg hej då till dina åderbråck

Lär dig mer om Åderbråcksklinikerna, åderbråck, ådernät, deras orsaker, symtom och behandlingsmetoder.
Ladda ner
Våra priser

Priser för behandling av åderbråck och ådernät

Priset beror på vilken behandling som ska göras och en individuell bedömning görs alltid vid en konsultation. Du kommer att få en personlig behandlingsplan och ett individuellt pris vid konsultationen hos våra kärlkirurger.
Behandling
Behandling
Ett ben
Åderbråckskliniker avlägsnar effektivt och skonsamt åderbråck med metoder som ger bestående resultat. Vi erbjuder alla former av behandling - laser, skum, flebektomi eller en kombination av dessa.
12.500 - 27.000 SEK*
Båda benen
Åderbråckskliniker avlägsnar effektivt och skonsamt åderbråck med metoder som ger bestående resultat. Vi erbjuder alla former av behandling - laser, skum, flebektomi eller en kombination av dessa.
17.500 - 34.500 SEK*
Ådernätsbehandling
Behandling av ådernäts med sklerosering.
från 3.750 SEK

*Ovanstående pris är vägledande. Slutpriset sätts vid konsultationen, efter en klinisk undersökning med ultraljud av en av våra kärlkirurger. Då avgörs det vilken kombination av behandlingsmetoder som är lämpligast mot just dina åderbråck. Efterkontrollen är gratis och erbjudas efter 3-4 månadar vid behov. Beroende på omfattningen av dina åderbråck och hur du svarar på den primäre behandlingen, kan efterbehandling behövas. Den är ofta av mindre skala och kan oftast genomföras samtidigt med efterkontrollen om så önskas. En efterbehandling kostar 5.000 per behandling.

Konsultation
350 SEK
Inga dolda avgifter eller kostnader
Boka en konsultation
Med hjälp av en duplex-ultraljudsskanning ställer vi en exakt diagnos av åderbråckens svårighetsgrad och specifika egenskaper.
Ultraljudsundersökning
Personlig behandlingsplan
Fast behandlingspris erbjudande
1 till 1 tid med din kirurg
4,9 i totalbedömning
Före och efter bilder

Resultat från tidigare patienter vi har hjälpt

Martina
"Jag känner inte av problemet längre efter behandlingen, och jag har kunnat arbeta utan problem".
Caroline
"Helhetsintrycket har varit mycket bra. Jag kände mig väldigt trygg genom hela behandlingsprocessen".
Annchas
"Man får ett mycket bra bemötande här och jag kände mig mycket välkommen under konsultationen och behandlingen".
Patientberättelser

Vad våra patienter säger

Gunnels
"Jag brukar bli nervös, men jag var inte nervös eftersom kirurgen berättade exakt vad som skulle hända steg för steg".
Läs hela historien
Annchas
"Man får ett mycket bra bemötande här och jag kände mig mycket välkommen under konsultationen och behandlingen".
Läs hela historien
Caroline
"Helhetsintrycket har varit mycket bra. Jag kände mig väldigt trygg genom hela behandlingsprocessen".
Läs hela historien
Eva
"Nu kan jag jobba heltid och ta en promenad, vilket jag inte har gjort sedan i somras. Nu kommer ett nytt liv att börja".
Läs hela historien
Martina
"Jag känner inte av problemet längre efter behandlingen, och jag har kunnat arbeta utan problem".
Läs hela historien
Finn
"Den största överraskningen när jag kom in på kliniken var hur lugnt det var. Behandlingen utfördes i en vänlig anda".
Läs hela historien
Fler patientberättelser
Väntetider

Du behöver inte vänta på behandling

Över 35.000 behandlingar
Nordens ledande experter
16 specialiserade kliniker
Våra väntetider

0-3 veckor

Läs mer om åderbråck