Åderbråck

Efterkontroll

Vi erbjuder kostnadsfria kontroller efter behandlingen om det behövs. Vi rekommenderar minst 3-4 månader för att kirurgen ska kunna bedöma effekten av den primära behandlingen. Du måste själv kontakta kliniken och boka en tid för uppföljning.

Syftet med kontrollbesöket

De primära målen med dessa besök är att säkerställa att din återhämtning fortskrider smidigt och att bedöma behandlingens effektivitet. Under dessa besök övervakar vi eventuella tecken på potentiella komplikationer, så att du kan känna dig trygg med att din läkningsprocess är på rätt väg och för att bedöma om ytterligare behandling krävs.

Dessutom ger dessa kontroller en möjlighet att ta itu med eventuella problem eller symtom som du kan uppleva efter behandlingen. De är en viktig del av vårt åtagande att leverera omfattande vård och uppnå bästa möjliga resultat för din hälsa, vilket säkerställer en förbättrad livskvalitet.

Vad händer under en efterkontroll?

Under din kontroll efter behandlingen ligger vårt primära fokus på att bedöma din återhämtning och hur framgångsrik din åderbråcksbehandling har varit. Här är vad du vanligtvis kan förvänta dig:

  1. Fysisk undersökning: Kontrollen inleds vanligtvis med en fysisk undersökning av de behandlade områdena. Vi letar efter tecken på läkning, eventuella förändringar i venernas utseende och bedömer om det finns kvarstående eller nya åderbråck.
  2. Genomgång av symtom: Vi diskuterar eventuella symtom som du kan uppleva, t.ex. obehag, svullnad eller förändringar i hudfärgen. Detta hjälper oss att bedöma hur din återhämtning fortskrider och att ta itu med eventuella problem.
  3. Duplex ultraljudsundersökning: I vissa fall kan en uppföljande duplex ultraljudsundersökning utföras. Denna icke-invasiva skanning hjälper oss att visualisera de behandlade venerna, säkerställa att de har slutit sig ordentligt och att det inte finns några underliggande problem.
  4. Bedömning av behandlingens effektivitet: Vi utvärderar behandlingens övergripande effektivitet, kontrollerar om det finns förbättringar och ser till att de önskade resultaten uppnås.
  5. Diskussion om eventuella problem: Detta är en viktig del av din kontroll där du kan ta upp eventuella frågor eller funderingar. Vi uppmuntrar öppen kommunikation för att säkerställa att du känner dig fullt informerad och bekväm med din återhämtningsprocess.
  6. Råd om fortsatt vård: Baserat på bedömningen kan vi ge ytterligare råd om vård efter behandlingen, t.ex. fortsatt användning av kompressionsstrumpor, aktivitetsnivåer och eventuella nödvändiga livsstilsjusteringar.
  7. Planering av framtida kontroller: Om ytterligare övervakning krävs diskuterar vi schemat för din nästa kontroll och eventuell ytterligare uppföljning som behövs.
  8. Potentiell ytterligare behandling: I ~10-15% av alla behandlingar finns det behov av ytterligare behandling. Du kommer att informeras om detta under kontrollbesöket.

Vårt mål med dessa kontroller är att se till att du känner dig bekväm och nöjd med behandlingsresultaten och att ge dig löpande stöd under hela din återhämtningsresa.

Vanliga frågor

Nedan hittar du svar på fem vanliga frågor som rör din kontroll av åderbråck. Observera att dessa svar är allmänna riktlinjer och att din specialist kommer att ge dig råd som är anpassade till din specifika situation under undersökningen.
Hur lång tid tar det för mig att återhämta mig helt efter min åderbråcksbehandling?
keyboard_arrow_down
Återhämtningstiden kan variera beroende på vilken behandlingsmetod som används och din individuella hälsa. I allmänhet upplever de flesta patienter en betydande förbättring inom några veckor. Det kan dock ta längre tid innan fullständig återhämtning och full effekt av behandlingen visar sig.
Vilka är tecknen på komplikationer som jag bör vara uppmärksam på efter behandlingen?
keyboard_arrow_down
Även om komplikationer är sällsynta är det viktigt att vara uppmärksam på tecken som svår smärta, betydande svullnad, rodnad eller värme i det behandlade området, samt tecken på infektion som feber. Om du upplever något av dessa symtom ska du kontakta kliniken omedelbart.
När kan jag återgå till mina normala aktiviteter efter behandlingen?
keyboard_arrow_down
De flesta patienter kan återgå till normala aktiviteter relativt snabbt, ofta inom en dag eller två, särskilt efter minimalinvasiva behandlingar. Vi rekommenderar dock att du undviker ansträngande aktiviteter under några veckor enligt din specialists anvisningar.
Måste jag fortsätta använda kompressionsstrumpor efter min behandling?
keyboard_arrow_down
Kompressionsstrumpor kan rekommenderas under en period efter din behandling för att underlätta läkning och minska svullnad. Hur länge du ska bära dem beror på ditt specifika fall och din specialists råd.
Boka en konsultation
Vi är redo att hjälpa dig med dina åderbråck.
Få vår broschyr

Ladda ner din gratis broschyr nu och säg hej då till dina åderbråck

Lär dig mer om Åderbråcksklinikerna, åderbråck, ådernät, deras orsaker, symtom och behandlingsmetoder.
Ladda ner
Våra priser

Priser för behandling av åderbråck och ådernät

Priset beror på vilken behandling som ska göras och en individuell bedömning görs alltid vid en konsultation. Du kommer att få en personlig behandlingsplan och ett individuellt pris vid konsultationen hos våra kärlkirurger.
Behandling
Behandling
Ett ben
Åderbråckskliniker avlägsnar effektivt och skonsamt åderbråck med metoder som ger bestående resultat. Vi erbjuder alla former av behandling - laser, skum, flebektomi eller en kombination av dessa.
12.500 - 27.000 SEK*
Båda benen
Åderbråckskliniker avlägsnar effektivt och skonsamt åderbråck med metoder som ger bestående resultat. Vi erbjuder alla former av behandling - laser, skum, flebektomi eller en kombination av dessa.
17.500 - 34.500 SEK*
Ådernätsbehandling
Behandling av ådernäts med sklerosering.
från 3.750 SEK

*Ovanstående pris är vägledande. Slutpriset sätts vid konsultationen, efter en klinisk undersökning med ultraljud av en av våra kärlkirurger. Då avgörs det vilken kombination av behandlingsmetoder som är lämpligast mot just dina åderbråck. Efterkontrollen är gratis och erbjudas efter 3-4 månadar vid behov. Beroende på omfattningen av dina åderbråck och hur du svarar på den primäre behandlingen, kan efterbehandling behövas. Den är ofta av mindre skala och kan oftast genomföras samtidigt med efterkontrollen om så önskas. En efterbehandling kostar 5.000 per behandling.

Konsultation
350 SEK
Inga dolda avgifter eller kostnader
Boka en konsultation
Med hjälp av en duplex-ultraljudsskanning ställer vi en exakt diagnos av åderbråckens svårighetsgrad och specifika egenskaper.
Ultraljudsundersökning
Personlig behandlingsplan
Fast behandlingspris erbjudande
1 till 1 tid med din kirurg
4,9 i totalbedömning
Före och efter bilder

Resultat från tidigare patienter vi har hjälpt

Martina
"Jag känner inte av problemet längre efter behandlingen, och jag har kunnat arbeta utan problem".
Caroline
"Helhetsintrycket har varit mycket bra. Jag kände mig väldigt trygg genom hela behandlingsprocessen".
Annchas
"Man får ett mycket bra bemötande här och jag kände mig mycket välkommen under konsultationen och behandlingen".
Patientberättelser

Vad våra patienter säger

Gunnels
"Jag brukar bli nervös, men jag var inte nervös eftersom kirurgen berättade exakt vad som skulle hända steg för steg".
Läs hela historien
Annchas
"Man får ett mycket bra bemötande här och jag kände mig mycket välkommen under konsultationen och behandlingen".
Läs hela historien
Caroline
"Helhetsintrycket har varit mycket bra. Jag kände mig väldigt trygg genom hela behandlingsprocessen".
Läs hela historien
Eva
"Nu kan jag jobba heltid och ta en promenad, vilket jag inte har gjort sedan i somras. Nu kommer ett nytt liv att börja".
Läs hela historien
Martina
"Jag känner inte av problemet längre efter behandlingen, och jag har kunnat arbeta utan problem".
Läs hela historien
Finn
"Den största överraskningen när jag kom in på kliniken var hur lugnt det var. Behandlingen utfördes i en vänlig anda".
Läs hela historien
Fler patientberättelser
Väntetider

Du behöver inte vänta på behandling

Över 35.000 behandlingar
Nordens ledande experter
16 specialiserade kliniker
Våra väntetider

0-3 veckor

Läs mer om åderbråck