Juni 3, 2022

Ådernät påminner mest om ett spindelnätsliknande mönster i blåröda färger, som är utspridda på benen. Ådernät förekommer väldigt ofta på låren och ådernät kan även uppstå i samband med åderbråck.

Ådernät finns i många olika utföranden och former, vilket vi kommer att se i det här inlägget. Vi kommer att visa olika bilder på flera olika typer av ådernät.

När ådernät uppstår

När trycket på venerna är högt blir de ådriga. Därför är ådernät ganska vanligt förekommande på benen och särskilt på låren. Ådernät utvecklas som ett resultat av att blodkärl brister som bland annat orsakas av faktorer som graviditet, hormonella förändringar och övervikt. Ådernät kan orsakas av en rad olika faktorer, bland annat dåliga venklaffar som inte längre håller tätt, vilket resulterar i ökat tryck i venen.

Förekomsten av ådernät påverkas i hög grad av ärftligt betingade dåliga venklaffar, som drabbar ungefär en av tre personer.

Ådernät är ett nätverk av vener som löper längs benet. Ådernät är blåröda i färgen och varierar från person till person.

Nedan kommer vi att visa bilder på ådernät på benen.

före etter bild ådernät
bilder ådernät
bilder ådernät
bilder ådernät

Både färgen och storleken på ådernätet varierar något som det framgår på ådernätsbilderna.

På ådernätsbilderna kan man ibland se tydliga områden med stora ådernät och på andra bilder framgår finare, mindre linjer av ådernät.

När ska dina ådernät behandlas?

Hur problematisk en person tycker att ådernät är varierar avsevärt. Om du har många ådernät kan det vara en allvarlig kosmetisk svårighet, och i vissa situationer kan det ha en betydande inverkan på din dagliga rutin, till exempel att du inte vill bära kortbyxor.

Om du är riktigt missnöjd av dina ådernät är det värt att tänka på att låta behandla dem.

Ådernätsbehandling

Skleroterapi, även kallad mikrosklerosering, används för att behandla ådernät på benen och om du har ådernät i ansiktet kan det tas bort med hjälp av laser.